Faik Baş

Whatsapp Kendiliğinden Kapanıyor Hatası %100 Çözümü

31.01.2023
46.337
Whatsapp Kendiliginden Kapaniyor Hatasi 100 Cozumu

Whatsapp Kendiliginden Kapaniyor Hatasi 100 Cozumu

Whatsapp’ın kendi kendine kapanıyor olmasının arkasında yatan pek çok sebep olabilmektedir. Bu sebeplerden en başında Whatsapp sürümünün güncel olmaması gelmektedir. Sürüm güncellemeleri oldukça önemli işlemlerdir. Her bir sürüm güncellemesi geldiğinde uygulamaya yeni bir özellik eklenmektedir. Bu nedenle sürüm güncellemelerinin yapılması Whatsapp’ın kendi kendini kapatması sorununa çözüm olabilecek niteliktedir. Bunun dışında Whatsapp’ın kendini kapatması için başka nedenler de bulunmaktadır. Bu nedenle aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir:

  • Telefonun eski olmasından dolayı kapanma,
  • İşletim sistemi sürümünün eski olmasından dolayı kapanma,
  • Yedekleme alanının bulunmamasından dolayı kapanma,
  • Güncel sürümün yüklenmemesinden dolayı kapanma,
  • Cihaz belleğinin yetersiz kalmasından dolayı kapanma.

Yukarıdaki faktörler sadece Whatsapp için geçerli olmayıp pek çok uygulamanın da kapanmasına neden olabilecek faktörlerdir.

Telefonun Eski Olmasından Dolayı Kapanma

Telefonunuzun eski olmasından dolayı Whatsapp kendi kendini kapatıyor olabilir. Sürekli yeni bir güncelleme ile gelen Whatsapp’ın sistem gereksinimlerini karşılayamaz hale gelen telefonda saece Whatsapp değil diğer uygulamaların da kendini kapatması gözlenebilmektedir. Bu durumda yapılması gereken iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden birisi Whatsapp’ın daha düşük sürümlerini kullanmak olurken bir diğeri ise eskiyen akıllı cihazınızı değiştirmek olmaktadır. Bu sayede Whatsapp’ın kendi kendini kapatma sorununu çözebilmeniz mümkün olmaktadır.

İşletim Sistemi Sürümünün Eski Olmasından Dolayı Kapanma

Cihazınızın işletimi sistemi sürümü eski ise Whatsapp’ın çıkan son sürümünü kaldıramıyor olabilmektedir. Bu nedenle Whatsap kendi kendini kapatabilir ve sizleri zor durumda bırakabilir. Bu noktada yapılması gereken işlem işletim sistemi sürümünüzü en güncel olanına almak olacaktır. Kullandığını akıllı cihaz eski model ise Whatsapp’ın düşük sürümlerini yükleyerek de kullanım gerçekleştirebilmeniz mümkün olmaktadır. Ancak bu kesin bir çözüm olmamaktadır Yapılması gereken en etkili işlem cihazınıza son sürüm işletim sistemini yüklemek olacaktır.

Yedekleme Alanının Bulunmamasından Dolayı Kapanma

Whatsapp uygulaması sürekli yedekleme işlemi gerçekleştiren bir uygulamadır. Bu nedenle akıllı cihazınızda yeterli miktarda depolama alanının bulunmamasından dolayı Whatsapp kendiliğinden kapatması söz konusu olabilmektedir. Yeteri kadar depolama alanı bulamazsa aldığınız mesajları depolayamaz. Depolayamayacağından dolayı ise düzgün bir biçimde çalışamaz. Bu nedenle yapılması gereken işlem akıllı cihazınızda boş yer açmak olacaktır. Akıllı cihazınızda boş yer açmanızın ardından bu problemin devam etmesi durumunda problem kaynağını başka bir durumda aramanız gerekmektedir.

Güncel Sürümün Yüklenmemesinden Dolayı Kapanma

Her uygulamada olduğu gibi Whatsapp’a da güncellemeler gelmektedir. Bu güncellemelerin yapılmaması ve alt sürümlerin kullanılması durumunda Whatsapp kendi kendini kapatabilmektedir. Bu nedenle sadece Whatsapp değil tüm uygulamalarınızı güncel tutmanız oldukça önem arz eden bir durumdur. Böylelikle cihazınızda yer alan uygulamaların kendi kendini kapatması söz konusu olmadan kullanım gerçekleştirebilmeniz mümkün olmaktadır. Ayrıca Whatsapp’ın son sürümünü yüklememeniz halinde yeni güncellemeler ile birlikte gelen özelliklerin kullanılması mümkün olmaz. Bu özellikleri kullanabilmeniz için uygulamayı her zaman güncel olarak tutmanız gerekmektedir. Böylelikle kullanım esnasında herhangi bir kapanma durumu ile karşılaşmadan rahat bir kullanım gerçekleştirebilmeniz mümkün olarak arkadaşlarınızla her daim irtibat halinde kalabilirsiniz.

Cihaz Belleğinin Yetersiz Kalmasından Dolayı Kapanma

Kullanım gerçekleştirdiğiniz cihazın belleği Whatsapp uygulaması için yeterli olmamasından dolayı Whatsap kendiliğinden kapanabilmektedir. Cihaz belleğinin yetersiz kalmasının ardında pek çok farklı neden bulunmaktadır. Bu nedenlerden en çok öne çıkanı ise çok fala bellek kullanan uygulamaların açık olmasıdır. Aynı zamanda arka planda açık kalan uygulamalarda sistem belleğini dolduracağından dolayı Whatsapın düzenli bir biçimde çalışması için gereken belleğin azalmasına neden olabilmektedir. Akıllı cihazınızda açık kalan uygulamaları kapatmanız durumunda bu sorunu çözebilmeniz mümkün olmaktadır. Ayrıca sistem belleğini sürekli temizleyerek ve arka plan uygulamalarını kapatarak da sistem belleğinde yeteri kadar yerin açılmasına imkân sağlamaktadır. Böylelikle sadece Whatsapp değil herhangi bir uygulamanın kendi kendine kapanması söz konusu olmaz. Eğer ki buna rağmen hala kapanma prbolemi yaşıyorsanız sorunun kaynağını bulmanız gerekmektedir.

Whatsapp’ın Kapanmaması için Neler Yapmalıyım?

Whatsapp’ın kendini kapatmaması için uygulanabilecek bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerin en başın Whatsapp sürümünü güncel tutmak gelmektedir. Whatsapp sürekli olarak yeni özellikler kazanan bir uygulama olduğundan çok sık yeni güncellemeler ile karımıza çıkmaktadır. Bu güncellemelerin yüklenmemesi durumunda eski sürümü kullanmaya devam edersiniz. Bu da sizlere bazı problemleri beraberinde getirebilmektedir.

whatsapp kendiliginden kapaniyor cozum

whatsapp kendiliginden kapaniyor cozum

Ayrıca Whatsapp’ın kendini kapatmaması için sürekli olarak bellek temizliği yapmanızda gerekmektedir. Böylelikle arka planda açık kalan uygulamalar bellek kapasitesine etki etmez ve Whatsapp’ın çalışmak için ihtiyaç duyduğu sistem gereksinimlerini karşılayabilmesi mümkün olur. İşletim sisteminin eski olmasından dolayı da Whatsapp çalışmayı durdurabilir. Bu nedenle akıllı cihazınıza gelen güncellemeler büyük ölçüde önem arz etmektedir. Yeni gelen sürümleri cihazınıza yüklemenizin ardından Whatsapp’ın kendi kendine kapanması mümkün olmaz. Böylelikle sizlere rahat bir kullanım imkânı sağlar. Cihaz hafızasının aşırı dolu olması da bu problemlere neden olabilmektedir. Bu nedenle cihaz hafızasının dolması durumunda hafızanın boşaltılması ve yedekleme işlemi için gerekli alanın açılması gerekmektedir.

Yedekleme işlem için yeterli alan olmadığı sürece Whatsapp verimli bir biçimde çalışmaz ve sadece kapanma değil donma ya da kasma gibi problemlerin de yaşanmasını beraberinde getirir. Bu nedenle ise kullanım gerçekleştirebilmeniz oldukça zor bir hale gelir. Yukarıda belirtilen işlemlerin periyodik bir biçimde gerçekleştirilmesi durumunda Whatsapp’ın kendini kapatması gibi durumlarla karşılaşma olasılığınız oldukça düşer. Bu nedenle arkadaşlarınızla ve sevdikleriniz her zaman haberleşebilecek bir durumda olursunuz.

5/5 - (1 vote)

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

faikbas.com'da yer alan içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. İçerikler çeşitli kaynaklardan derlenerek sitemize eklenmektedir. Sitemizi ziyaret eden herkes Gizlilik Politikasını kabul etmiş sayılır. otoilim
DMCA.com Protection Status