Faik Baş

Eba Sunucu Mapping Verisi Alınamadı Hatası Çözümü

14.08.2022
330

Giriş yapmaya çalışan öğrencinin eğitim sisteminin sunucularına erişemediğini veya veri alamadığını belirten bir mesajolarak karşımıza çıkar. Sonuç olarak, bu noktada zorlu giriş denemeleri sırasında böyle bir hata olduğunu söylemek doğrudur.

Eba Sunucu Mapping Verisi Alinamadi Hatasi Cozumu

Eba Sunucu Mapping Verisi Alinamadi Hatasi Cozumu

Özellikle telefon üzerinden EBA sunucularına bağlanırken, sunucu  veri alamama sorunu ortaya çıkabilir. Bu hata, yoğun zamanlarda bir hesaba giriş yaparken insanların önünde görünebilir.

EBA bilgileri alınamadı ama çok fazla değil, zaman zaman görünebilir. Ağırlıklı olarak yoğunluk yüksek olduğunda hissedilen bu sorun insanları rahatsız edebilir. Sayfa açılmıyor, aynı sayfada kalıyor, yüklenemiyor ve dönmeye devam ediyor hatası verebilir. Web siteleri (sunucular) belirli bir düzeyde tıkanıklıkla başa çıkmak için tasarlanmıştır. Siteye veya uygulamaya ortalama erişim düzeyine göre bu ihtiyacı karşılayacak şekilde yapılandırılırlar çünkü sistemi ortalama kapasitenin üzerinde kullanmak maliyetleri artırır. EBA bu mantıkla çalıştığı için etkilenen sunucuya çok fazla istek gelmesi durumunda çökebilir.

EBA SUNUCU MAPPİNG  VERİSİ ALINAMADI ÇÖZÜMÜ

Son zamanlarda EBA, ZOOM gibi toplantı programı uygulamasında dizüstü bilgisayar, tablet ve cep telefonlarını birbirine bağlarken karşılaştığımız sorunlardan biri sunucu haritası yani içeriğindeki bağlantı ve bağlantı dosya kodu alanı, sistem çökmesi web sitesi ve sunucu arasında yürütmeye devam edemiyor ve gecikiyor olması.

Bu problem 2 adımdan oluşmaktadır.  Bu durum devam ederse,  arka planda kalan çerezleri silin, arama geçmişini temizledikten sonra sisteme tekrar girin. Diğer sorun ise site ile sunucu arasındaki sorunlar, bunlar sizinle ilgili olmayan hata kaynaklarıdır, yapabileceğiniz bir şey yok, lütfen birkaç dakika sonra giriş yapın veya çıkış yapıp tekrar açın. Sistem her dakika güncellendiğinde düzeltilecektir.

Eba server mapping  verilerinin alınamaması internet bağlantısından veya kullanılan  bilgisayardan kaynaklanıyor olabilir. Verilerin EBA sunucusundan alınamaması sorununu gidermek için aşağıdakileri uygulayabilirsiniz;

  • Kullandığınız tarayıcı EBA ile uyumlu olmayabilir. EBA ile en uyumlu tarayıcı Mozilla Firefox’tur. Tarayıcıyı ilgili bağlantıdan
  • Bir reklam engelleme uzantısı kullanıyorsanız (AdBlock gibi),  devre dışı bırakmayı denemelisiniz.
  • İnternet bağlantınızla ilgili bir sorun olabilir veya EBA’ya erişim çok yavaş olabilir. Hızlı ve sorunsuz bir ağa bağlanmayı deneyin. 4.5G üzerinden bağlanabilirsiniz veya modeminizde bir sorun olduğunu düşünüyorsanız modeminizi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.
  • Düzenli olarak giriş yapmaya çalışsanız bile bu hata mesajıyla karşılaşmış olabilirsiniz. Bir dakika bekleyin ve tekrar deneyin.
  • Sorun EBA sunucularının yoğunluğundan kaynaklanıyor olabilir. Anormal yükleme koşullarında sunucu çökebilir ve EBA’ya erişimde geçici sorunlar yaşayabilirsiniz. Sunucunun kapanmasını bekleyin ve tekrar bağlanmayı deneyin.
  • Bazı nedenlerden dolayı erişiminiz engellenebilir. Böyle bir sorun olmadığından emin olun.
  • Cihazınızın anti-virüs veya güvenlik duvarı yazılımı EBA’ya erişiminizi engelliyor olabilir. Geçici olarak kapatmayı deneyin. Sorunun kaynağı tarayıcınızın tuttuğu Cache klasörü veya EBA yazılımı da olabilir.
  • Önbellek klasörünü temizleyin ve EBA yazılımını indirip yeniden yüklemeyi deneyin.
  • Aynı internet ağı üzerinden sisteme giriş yapmayı deniyorsanız farklı bir internet tarayıcısı üzerinden giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

MAPPİNG VERİSİ NE DEMEK ?

Haritalama,  basitçe veri haritalama veya veri haritalama anlamına gelir. Bir sistem veya uygulamanın veri modelini alıp başka bir sistem veya uygulamanın veri modeliyle eşleştirme sürecidir. Bu genellikle nesne düzeyinde değil, alan düzeyinde olur. Veri analizi tamamlandıktan ve veri yapısı anlaşıldıktan sonra EDI haritalama yazılımı hazırlanacaktır.

En genel tanımıyla haritalama, kaynak belgedeki veri öğelerinin hedef belgedeki yerlerine yerleştirilmesi işlemidir. Kuruluşunuzdaki veya hizmet sağlayıcınızdaki EDI konusunda bilgili bir profesyonel, gerekli haritalama yazılımını uygulayabilir.

Haritalama yazılımı, kaynak belgenin veri öğelerini hedef belgedeki yerine yerleştirir, gerekirse veri öğelerinin veri türlerini ve adlarını değiştirir ve bunları son hallerine dönüştürür. Bunu yapmak için, olası her kaynak dosya tipine karşılık gelen bir çıktı alternatifi düşünülmeli ve programlanmalıdır.

Bu çeviri sırasında olası hataları ve uyumsuzlukları belgelemek ve izlemek de bu haritalama yazılımları için önemlidir.Haritalamanın temel amacı, özel görünümlere olan ihtiyacı mümkün olduğunca ortadan kaldırmaktır. (farklı trafo yerleşimleri dahil, haritalama sırasında ek bilgiler girilmelidir). Veri formatları ne kadar standart hale getirilirse, sistemin performansı o kadar iyi ve gerekli programlama o kadar az olur.

Örneğin, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ve BT hizmet yönetimi (ITSM) araçlarında müşteri kayıtlarını takip ettiğinizi varsayalım. Alanlar iki uygulama arasında aşağıdaki şekillerde farklılık gösterebilir;

  • CRM, müşterileri “Müşteriler” ve ITSM temsilcilerini “Kullanıcılar” olarak etiketleyebilir.
  • CRM, sorun tanımını “Sorun Özeti” olarak belirleyebilirken, ITSM aracı basitçe “Açıklama”
  • CRM, kayıt numarasını “Kayıt Numarası” alanında görüntüleyebilirken, ITSM bunu yalnızca “Sayı” alanında gösterebilir.

İki uygulamayı entegre etmek ve bütün  verileri senkronize etmek, ilgisi olan alanların aynı şekilde etiketlenmesini gerektirmektedir. Veri eşleme, genel bir veri modeli (standart veri modeli olarak da bilinir) uygulamaktan daha karmaşık durumlara da uygulanabilir. Bu yaklaşımda, alanları  veri deposundaki ilgili alanlara eşleyen bir kaynak sisteminiz vardır. İkinci alanda, veri alanları, tanımladığınız standart veri modeline göre değiştirilir.

Bu alanlar daha sonra hedef uygulamaların ve sistemlerin alanlarıyla eşleştirilir. Birden fazla hedef sisteminiz veya uygulamanız olduğunda bu harika bir yaklaşım olabilir. Tek yapmanız gereken, veri ambarı ile veri kaynağı arasındaki alanları doğru şekilde eşlemektir. Bu sürükle ve bırak veri eşleme işlemi çeşitli avantajlar sunar.

Entegrasyonları ve veri akışlarını uygulamak için daha fazla çalışanınızı (teknik eğitim gerekmediğinden) etkinleştirir. Bu, ekibinizin bilgileri manuel olarak girmesi gerekmediğinden hataların ve veri kalitesi sorunlarının önlenmesine yardımcı olur. Bu, ekibinizin entegrasyonlarını kurarken hızlı hareket etmesini sağlar. Alanlar doğrudan eşleşmediğinde bile basit formüller, alanları eşleştirmek için gerekli olan veri dönüşümlerini gerçekleştirmenize olanak tanır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

faikbas.com'da yer alan içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. İçerikler çeşitli kaynaklardan derlenerek sitemize eklenmektedir. Sitemizi ziyaret eden herkes Gizlilik Politikasını kabul etmiş sayılır. otoilim
DMCA.com Protection Status