Faik Baş

Zoom Ne Kadar İnternet Yer? 1 Saatte Ne Kadar İnternet Harcar?

30.09.2021
30.172

Zoom ne kadar internet yer ve Zoom kalitesi gerçekten iyi mi? Zoom platformu son dönemlerin etkisiyle daha çok gündemi meşgul etmektedir. Bunun nedeni pandemi koşullarının bizlere dayattığı zorunluluklardır.

zoom ne kadar internet yer

zoom ne kadar internet yer

Korona virüs ile mücadele etmede çözüm yöntemi olarak uzaktan eğitim ve home ofis çalışmaları önerildi. Pek çok okul ve iş yeri virüsten korunmak amaçlı Zoom uygulaması üzerinden çalışmaları yürütmeye başladı. Bu nedenle her geçen gün artan Zoom kullanıcı sayısı ile Zoom konusu da merak saldı.

Görüntülü konuşmada çağ atlatan Zoom platformu, toplantıların da vazgeçilmez konumu haline gelmiştir. Bu gibi birçok farklı iletişim ağlarını sağlamak adına bu kanal tercih edilmektedir. Hal böyle olunca akıllara tek bir soru geliyor: Zoom ne kadar internet yer?

Zoom Canlı Ders Ne Kadar İnternet Yer?

Zoom canlı ders ne kadar internet yer ve görüntü kalitesi iyi midir? Özellikle uzaktan eğitimin yaygınlaştığı bu evrede, canlı derslerin ne kadarlık bir internet yediğini merak etmemek elde değil.

zoom canli ders ne kadar internet yer

zoom canli ders ne kadar internet yer

İlkokul seviyesindeki öğrencilerde günlük 4 saat ve diğer kademelerde 6 saat canlı ders işlenmektedir. İnternet hızının düştüğü, kotanın azaldığı zamanlarda öğrenciler büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu nedenle zoom ne kadar internet yer, sorusu önemini kazanmaktadır. Hatta kotalı internet sahibi olan öğrencilerde bu sorun sinir bozucu bir hale gelmektedir.

Zoom internet paketi sınırlarını kimi zaman zorlasa da 30 dakika ve 1 saatlik derslerde ne kadar internet harcandığını iyi bilmek gerekir. Bu sayede en net internet kotası tercihi yapılabilir. EBA – Zoom canlı ders birliğinde kullanılan cihazdan cihaza farklı veri harcamaları da görülmektedir. Elbette ki bu farklılıklar çok cüzi bir seviyededir.

Zoom 30 dk Ne Kadar İnternet Yer?

Zoom 30 dk ne kadar internet yer, ne kadarlık bir Zoom internet paketi satın almak gerekir?

zoom 30 dakikada ne kadar internet harcar

zoom 30 dakikada ne kadar internet harcar

Tablet, cep telefonu, dizüstü – masaüstü bilgisayarlarda veri kullanımı farklı seyretmektedir. Bu farklılık göze çok çarpmasa da uzun süreli kullanımlarda ciddi bir oran edebilir. 30 dakikalık bir ders içim harcanacak olan internet verisi cihazlara göre farklılık göstermektedir. Bu farklılık 350 – 500 MB arasında değişmektedir.

Bir ilkokul öğrencisi 30 dakikalık ders görüyor. Bir günde 4 saat derse giren öğrencinin ortalama olarak 1,5 GB veriyi gözden çıkması gerekmektedir. Aynı şekilde günde 6 saat ders gören öğrenciler ise 2,5 GB internet verisi harcamaktadır.

Zoom ne kadar internet yer konusunu kabataslak da olsa sizlere ilettik. Tabi ki bu hazırladığımız veriler evdeki öğrenci sayısına, internet hızına ve kullanılan cihazın kalitesine göre farklılıklar gösterebilmektedir.

Zoom 1 Saatte Ne Kadar İnternet Yer?

Zoom’da 1 dakika boyunca görüntü kapalı bir şekilde sesli görüşme yapıldığında harcanan veri 2 MB. Eğer buna görüntü eklenirse 14 MB olmaktadır.

zoom 1 saatte ne kadar internet harcar

zoom 1 saatte ne kadar internet harcar

Eğer ki en yüksek kalitede sesli ve görüntülü konuşma yapılmak istenirse verilerde ciddi artış olmaktadır. Zoom 1 saatte ne kadar internet yer ve bunu 1080p kalitede yaptığımızda kaç GB harcamış oluruz? Bu veri 2.3 GB gibi bir değerdedir. Eğer ki Zoom kullanırken daha az internet harcamak istiyorsanız kalitede çeşitli düzeltmeler ile bunu yapabilirsiniz.

Zoom Nasıl Az İnternet Yer?

Zoom nasıl az internet yer diye düşünenlerdenseniz ve internetiniz az kalmış ise birkaç yöntem deneyebilirsiniz. Kendi görüntünüzü katabilir, sesinizi kapatabilir veya görüntü kalitesini düşürebilirsiniz. Böylelikle Zoom ne kadar internet yer sorusuna bir diğer yanıt olarak çözüm yöntemi de sunmuş olduk.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

faikbas.com'da yer alan içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. İçerikler çeşitli kaynaklardan derlenerek sitemize eklenmektedir. Sitemizi ziyaret eden herkes Gizlilik Politikasını kabul etmiş sayılır. otoilim
DMCA.com Protection Status