Faik Baş

7500 Bitcoin’i Çöpe Atan Adam Yana Yakıla İzin İstiyor

15.01.2021
514

7.500 (BTC) Bitcoin içeren hard diskini yanlislikla çöpe atan James Howells ismindeki şahıs, çöp alanını kazmak ve cihazı bulmak için yeni bir dava açtı.

Howells, 2013 yılında evini temizlerken, 7.500 BTC içeren sabit diski yanlışlıkla çöpe attı. Howells, madencilikle biriktirdiği biriktirmişti bitcoinleri.

Bitcoin’in hard diskteki değeri Kasım 2013 yılı itibariyle 6,5 milyon dolar seviyesine ulaşmıştı ve Howells o zamandan beri sabit diskini kurtarmak için defalarca uğraştı.

South Wales Argus’un yaptığı habere göre Howells, şehrin çöp sahasını kazmak için yeniden bir dava açma yoluna girdi.

Newport Şehir Konseyi İzin Vermiyor

Newport Şehir Konseyi tarafından defalarca başvurusu reddedilen Howells, kaybolan Bitcoin’in yüzde 25’ini COVID-19 yardımı olarak şehre bağışlayacağını söyledi. Hard disk, şuanki döviz kuruna göre 290 milyon dolar değere sahip 7500 Bitcoin içeriyor. Yani şehir bu teklifi kabul edip kazmaya izin verirse ve sabit disk bulunursa 72 milyon dolar kazanabilir.

Howells, tek ihtiyaç duyduğu hard diskin tam olarak nereye atıldığını bulmak için çöp günlüklerine bakmak olduğunu belirtti.

“BUNUN İŞE YARAYACAĞININ GARANTİSİ VAR DIYEMEM AMA BANA GÜVEN VEREN BAZI ŞEYLER VAR. SABİT DİSKİN DIŞI YIPRANMIS OLABİLİR, ANCAK VERİLERİN DEPOLANDIĞI KISMIN İŞE YARAMA İHTİMALİ VARDIR.

Bununla beraber, Newport Şehir Meclisi, çöplük alanını kazmanın çevresel riskleri büyük oranda olduğunu düşünüyor. Belediye meclis üyeleri, verilerin kurtarılamaması neticesinde, şehrin bu durum için faturayı üstlenmesi gerekeceğinden büyük endişe ediyorlar.

Dığer yandan Howells, kazı masraflarını karşılamak için emanet bir hesap açmaya hazır olduğunu belirtiyor

] }
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

faikbas.com'da yer alan içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. İçerikler çeşitli kaynaklardan derlenerek sitemize eklenmektedir. Sitemizi ziyaret eden herkes Gizlilik Politikasını kabul etmiş sayılır. otoilim
DMCA.com Protection Status